Belgium
NL

oplossing

Cultuurverandering

Ontwikkel een cultuur die jouw organisatie in staat stelt effectief te zijn in elke macro-omgeving.

Onze klanten

Is jouw organisatie toe aan een cultuurverandering?

Culturen ontstaan en ontwikkelen zich organisch in de loop der tijd. Maar hoe langer een organisatie bestaat, hoe meer deze opschaalt, hoe groter de uitdagingen zijn en hoe groter de behoefte is aan een strategische cultuurverandering. Stel jezelf de vraag:

  • Ondersteunt onze bedrijfscultuur daadwerkelijk onze strategie?
  • Hoe kunnen we de manier waarop onze medewerkers denken en handelen afstemmen op onze bedrijfswaarden?
  • Welke systemen, processen en bestuursstructuren staan verandering in de weg?

Hoe we cultuurverandering aanpakken

Veel cultuurassessments en -interventies onderzoeken alleen de horizontale dimensies van een cultuur. Wat maakt een familiecultuur bijvoorbeeld anders dan een klantgerichte cultuur, of welke factoren leiden tot een grotere medewerkersbetrokkenheid?

 

Bij TPC Leadership kijken we ook naar de verticale ontwikkeling van de cultuur in jouw organisatie: stadium van haar evolutie, de vereisten voor zelfactualisatie en welke verandering nodig is om te gedijen in de macro-omgeving.

De co-design-oplossing die je nodig hebt

Voor een duurzame cultuurverandering, is het essentieel eerst op zoek te gaan naar de bestaande waarden en sterke punten van je organisatie en het identiteitsgevoel bloot te leggen. Vervolgens onderzoek je wat de beste kenmerken uit het verleden zijn om mee te nemen naar de toekomst.

Cultuurarticulatie

Bepaal welke cultuurverandering nodig is en stel je medewerkers in staat ideeën, systemen en acties te identificeren die niet langer in lijn zijn met de waarden, doel en visie.

Organisatiecultuur asessment

Begin met een nulmeting van de huidige cultuur, zodat je een ijkpunt hebt, kunt inspelen op de behoeften van je organisatie en de impact van je initiatieven kunt meten.

Cultuuractivatie

Ontwerp een blauwdruk voor een cultuurverandering en een strategie en hoe deze uit te rollen, na te leven en te handhaven op alle niveaus in de organisatie.

Cultuurtransformatie

Realiseer een organisatiebrede verschuiving die de beoogde verandering ondersteunt, waardeert en beloont, en deze bewerkstelligt met transformationeel leiderschap en bestuursstructuren.

VD picture 1

Vertical Development at a glance

What is it?Vertical Development isn’t about teaching leaders a new skill. It’s about transforming how leaders think, impacting their (inter)actions. Simply put:Horizontal Development = More information, skills, competenciesVertical Development = More

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Dit blog is het eerste deel van een serie over het belang van vermenselijking in huidige organisaties. Voor meer informatie kun je onze blogs raadplegen over de impact van vermenselijking

Mask Group 43 1

Onderzoek met ons wat onder de oppervlakte speelt

Bij TPC Leadership hebben we meer dan 20 jaar besteed aan het ontrafelen waarom leiders, teams en leidinggevenden handelen en denken zoals ze doen. Daarnaast hebben we onze kennis en ervaring gebruikt voor het mede-ontwerpen van systemen waarin we opnieuw definiëren wat normaal is voor ons en onze organisaties.
ACs Studio 530
TPC new circle 1
ACs Studio 566

Verhalen over impact

Selecteer je locatie en taal

Gebruik de site switcher om eenvoudig te navigeren tussen onze verschillende kantoren (in de taal van je voorkeur indien beschikbaar) of selecteer ‘Global’ voor ons hoofdkantoor. 

Belgium
NL
Global
EN

Locale websites

Belgium
EN
Belgium
FR
Belgium
NL
Brazil
EN
Brazil
PT
France
EN
Germany
DE
Germany
EN
India
EN
Italy
EN
Netherlands
EN
Netherlands
NL
Romania
EN
Switzerland
EN
Türkiye
EN
UK
EN
USA
EN