Belgium
NL

Uitdagingen

De consistentiekloof

Er zijn leiders nodig die in het oog van de storm blijven staan en consistent gedrag naleven voor duurzame resultaten.

Onze klanten

De uitdaging van cognitieve dissonantie

Veel organisaties ervaren een kloof tussen de cultuur die ze beogen en de cultuur die medewerkers in werkelijkheid naleven. Om effectief te zijn, is het essentieel deze cognitieve dissonantie aan te pakken.

 

Een focus op meer innovatie, flexibiliteit of efficiëntie kan helpen, maar de strategie zal altijd ineffectief zijn, tenzij je mensen over organisatorische leiderschapscapaciteiten beschikken om die strategie op de lange termijn waar te maken.

De situatie van veel leiders is dat ze:

  • Opgebrand zijn
  • Zich laten meeslepen door de omstandigheden
  • Cognitieve dissonantie ervaren

Om verder te komen dan je laatste plan, heb je een ander soort leider nodig. Mensen die zelfbewust zijn en het organisatorisch leiderschap hebben om de impact van complexe, onderling afhankelijke systemen te onderkennen, en die een innovatief pad voorwaarts uitstippelen.

AC s Studio 632compressed

Hoe wij beoordelen wat er nodig is

Het is niet altijd eenvoudig om vast te stellen wat een organisatie intern nodig heeft. Door middel van gesprekken met het leiderschapsteam leren we de organisatie, strategie, missie en cultuur kennen. We onderzoeken wat er werkelijk op het spel staat.

Wij meten de organisatiecultuur door een combinatie van assessments. Dit geeft ons een robuuste basis van waaruit we doelen stellen en de voortgang meten.

  • Culturele assessments
  • Psychometrische assessments
  • 360° feedback
  • Gedragsinterviews

Hoe de consistentiekloof aan te pakken

De gedragsblokkade

Om een gedragsverandering te realiseren, is het essentieel dat organisaties een structuur neerzetten die dit ondersteunt en daarnaast de capaciteiten en acties van mensen meten op een manier die verder gaat dan de standaard prestatiebeoordelingen.

Cultuur en systemen

Om als leider relationeel inspirerend te zijn, flexibel leiding te geven en vanuit meerdere perspectieven te kunnen denken om betere beslissingen te nemen, heb je systemen en een cultuur nodig die dit type leiderschap ondersteunen, waarderen en belonen.

VD picture 1

Vertical Development at a glance

What is it?Vertical Development isn’t about teaching leaders a new skill. It’s about transforming how leaders think, impacting their (inter)actions. Simply put:Horizontal Development = More information, skills, competenciesVertical Development = More

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Dit blog is het eerste deel van een serie over het belang van vermenselijking in huidige organisaties. Voor meer informatie kun je onze blogs raadplegen over de impact van vermenselijking

Mask Group 43 1

Onderzoek met ons wat onder de oppervlakte speelt

Onze interventies maken deel uit van een bedrijfsbrede aanpak die u helpt uw organisatiestrategie te verwezenlijken. Onze aanpak begint van binnenuit en is meetbaar, ervaringsgericht en duurzaam.
ACs Studio 530
TPC new circle 1
ACs Studio 566

Verhalen over impact

Selecteer je locatie en taal

Gebruik de site switcher om eenvoudig te navigeren tussen onze verschillende kantoren (in de taal van je voorkeur indien beschikbaar) of selecteer ‘Global’ voor ons hoofdkantoor. 

Belgium
NL
Global
EN

Locale websites

Belgium
EN
Belgium
FR
Belgium
NL
Brazil
EN
Brazil
PT
France
EN
Germany
DE
Germany
EN
India
EN
Italy
EN
Netherlands
EN
Netherlands
NL
Romania
EN
Switzerland
EN
Türkiye
EN
UK
EN
USA
EN