Belgium
NL

Uitdagingen

De cultuurhindernis

In hoeverre wordt de strategie ondersteund door de cultuur? Is de gewenste cultuur in lijn met de waarden en identiteit van je medewerkers? Ondermijnen andere systemen je initiatieven?

Onze klanten

Waarom mislukken organisatieculturen?

Zelfs de meest succesvolle culturen die vrijheid van denken of inclusiviteit voorstaan, kunnen in de greep raken van onzichtbare invloeden:

  • Kortetermijndenken dat geen duurzame resultaten oplevert
  • Ongetoetste aannames die resulteren in onbedoelde effecten
  • Gebruik van middelen zonder de doeleinden ter discussie te stellen

Elke leider weet dat evolutie essentieel is voor de organisatie

Maar misschien weet je niet hoe je dit kunt realiseren. Afhankelijk van de ontwikkelingsfase van de organisatie is er mogelijk behoefte aan meer stabiliteit en voorspelbaarheid, beter presterende teams, duurzamere manieren van werken of nieuwe structuren die verspreide besluitvorming en meer innovatie mogelijk maken.

 

Uiteindelijk is het noodzakelijk dat de cultuur van elke organisatie verandert als deze op de lange termijn de juiste resultaten wil boeken, de strategie wil verwezenlijken en een goede erfenis wil nalaten.

AC s Studio 59compressed

Hoe wij beoordelen wat er nodig is

Het is niet altijd eenvoudig om vast te stellen wat een organisatie intern nodig heeft. Door middel van gesprekken met het leiderschapsteam leren we de organisatie, strategie, missie en cultuur kennen. We onderzoeken wat er werkelijk op het spel staat.

 

Wij meten de organisatiecultuur door een combinatie van assessments. Dit geeft ons een robuuste basis van waaruit we doelen stellen en de voortgang meten.

  • Culturele assessments
  • Psychometrische assessments
  • 360° feedback
  • Gedragsinterviews

Hoe pak je een organisatiecultuur aan?

Cognitieve dissonantie

Vaak is er een kloof tussen de organisatiecultuur die volgens leiders wordt beoogd en de cultuur die meetbaar wordt nageleefd. Voordat je een betekenisvolle cultuurverandering ziet, is een eerlijke en nauwkeurige beoordeling van de huidige werkelijkheid essentieel.

Cultuurontwerp als hindernis

Tenzij de blauwdruk van een cultuurverandering wordt mede-ontworpen door de mensen en wordt ondersteund door een aangepast HR-systeem, zoals prestatiebeoordelingen of beloningssystemen, is er een grens aan hoe vergaand de verandering is en hoe lang deze wordt volgehouden.

Organisatiesystemen als hindernis

Om als leider relationeel inspirerend te zijn, agile leiding te geven en meerdere perspectieven in balans te houden om betere beslissingen te nemen, heb je een organisatiebrede verankering nodig die dit soort leiderschap ondersteunt, waardeert en beloont.

VD picture 1

Vertical Development at a glance

What is it?Vertical Development isn’t about teaching leaders a new skill. It’s about transforming how leaders think, impacting their (inter)actions. Simply put:Horizontal Development = More information, skills, competenciesVertical Development = More

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Zonder mensen (en vermenselijking) geen groei

Dit blog is het eerste deel van een serie over het belang van vermenselijking in huidige organisaties. Voor meer informatie kun je onze blogs raadplegen over de impact van vermenselijking

Mask Group 43 1

Onderzoek met ons wat onder de oppervlakte speelt

Onze interventies maken deel uit van een bedrijfsbrede aanpak die u helpt uw organisatiestrategie te verwezenlijken. Onze aanpak begint van binnenuit en is meetbaar, ervaringsgericht en duurzaam.
ACs Studio 530
TPC new circle 1
ACs Studio 566

Verhalen over impact

Selecteer je locatie en taal

Gebruik de site switcher om eenvoudig te navigeren tussen onze verschillende kantoren (in de taal van je voorkeur indien beschikbaar) of selecteer ‘Global’ voor ons hoofdkantoor. 

Belgium
NL
Global
EN

Locale websites

Belgium
EN
Belgium
FR
Belgium
NL
Brazil
EN
Brazil
PT
France
EN
Germany
DE
Germany
EN
India
EN
Italy
EN
Netherlands
EN
Netherlands
NL
Romania
EN
Switzerland
EN
Türkiye
EN
UK
EN
USA
EN